Hogyan spórolt százezreket egy ügyvédi iroda ezzel a kis fénymásolóval?

Fénymásoló-bérlés-Canon MF411dw

Most talán azt gondolja, ez már megint valami kiforgatott trükk lesz. Hogyan spórolna valaki százezreket egy fénymásolóval? Nos, amint elolvassa egyik ügyfelünk elképesztő történetét, megérti Ön is!

Főszereplőnk egy ügyvédi iroda, ami rengeteget bukott azon, hogy nem kellő körültekintéssel vásárolt üzleti másológépet. Hogyan lehetséges ez? Mint már korábbi cikkünkben említettük, fénymásoló vásárlásnál nem a vételár számít, hanem a fenntartási költségek. Ezt a törvényszerűséget ugyanúgy nem lehet figyelmen kívül hagyni, mint a gravitációt.

Sajnos a kiadások nem állnak meg ott, hogy beruházott egy ilyen eszközre. Nagyon sok cég csupán a beszerzési árig lát el, és nem gondolnak bele abba, hogy vajon mekkora összeget fog felemészteni a fénymásolójuk fenntartása és nyögvenyelős üzemeltetése.

Ha jobban belegondolunk, akkor igazából nem várhajuk el egy akciós áron vásárolt alsó kategóriás másolótól, hogy ugyanúgy lehessen vele dolgozni, mint egy több százezres készülékkel. Ezeken a gépeken általában még lapadagoló sincs, aminek hiányát nagyon gyorsan érzékelni fogjuk, ha sokat kellene fénymásolnunk vagy szkennelnünk.

Kisebb a teljesítmény, jóval több időt vesz igénybe a használat. Egészen konkrétan az említett ügyvédi iroda dolgozóinak a munkaidejük kezdete előtt háromnegyed órával be kellett menniük ahhoz, hogy időben elkészüljenek a papírmunkákkal, azaz szkennelésekkel, nyomtatásokkal, fénymásolásokkal. Ez nem hangzik túl jól, igaz?

 

Beszéljünk a pénzről!

Gondoljon most bele, hogy ez mit jelentene az Ön cégének anyagiakban! Kezdjük azzal, hogy a munkatársak túlóráját ki kell fizetni, mivel ez nagyjából minden napra vonatkozik a hónapban, így már alapból nem kis összegről beszélünk. Ehhez hozzájönnek még olyan apróságok, mint az 4-szeres nyomtatási költség (3 Ft helyett 12 Ft/lap) és a rezsi mértékének növekedése, hiszen minden nap majdnem egy órával többet kell áramot használni.

Ha mindezt összeadogatja, bizony könnyedén összejön az a több százezres plusz költség, amit éves szinten kidobtak az ablakon csak azért, mert egy alkalmatlan fénymásolót vásároltak. Önnek nem ismerős a helyzet?

Fénymásológépek bérlés, Pest megye, Monor: Másolóváros.hu

 

Hogyan csökkentek a költségek a fénymásoló bérléssel?

Az ügyvédi irodához kihelyeztünk egy kis méretű, ám minden szempontból csúcsminőségű fénymásolót mindössze havi 8.200 Ft-ért. Ez az ár mindent magába foglal, ami a számukra szükséges lehet egy hónapban: 2500 oldal nyomtatást, a festékkazetták cseréjét, teljes körű szerviz szolgáltatást és igény esetén ingyenes cserekészüléket.

A legnyilvánvalóbb csökkenés a költségekben természetesen az, hogy többet nem kellett túlóráznia senkinek a papírmunkák miatt. Ezen felül pedig napközben is sokkal kevesebb időt volt szükséges erre fordítani, így azt tölthették olyasmivel, ami bevételhez juttatta a céget. Igen, jól látja, nem csak spóroltunk, közvetve még bevételt is termeltünk! Mindez úgy lehetséges, hogy csúcsminőségű gépeink rendkívül hatékonyak, gyorsak, és nem kell egyesével rakosgatni a papírokat még a szkennelésnél sem, mert saját mechanikájuk van erre a célra.

 

Úgy gondolja, hogy mindez mese?

Higgyen a saját szemének! Próbálja ki a saját irodájában! Hívjon minket bizalommal a +36 30 949 0624-es telefonszámunkon, vagy az alábbi gomb segítségével nézze meg, az Ön irodájába melyik készülékünk illene a legjobban.

 

Bérelhető fénymásológépeink