Mikor jó megoldás utángyártott vagy újratöltött festékkazettát használni? És mikor nem?

Egyszer minden nyomtatóból/fénymásolóból kifogy a festék. Ilyenkor nagyon nem mindegy, hogy hány forintból tudjuk megoldani a festékkazetták cseréjét! De vajon tényleg az utángyártott festékkazetta a legjobb megoldás?

A legtöbb vállalkozás értelemszerűen arra törekszik, hogy a lehető legkedvezőbb áron oldják meg ezt a problémát, így egyenes út vezet az utángyártott festékkazettákhoz. Tény, hogy ezek áraival semelyik gyári festékkazetta nem tud versenyezni, de vajon tényleg jól járunk velük?

Mikor jó megoldás utángyártott vagy újratöltött festékkazettát használni? És mikor nem?

Csak nagyon kevesen teszik fel maguknak a kérdést, hogy az utángyártott festékkazettákkal vajon mennyit lehet nyomtatni? Ugyanannyit vagy kevesebbet, mint a gyárival? Ugyanolyan minőségű lesz a nyomtatás, vagy meg kell elégednünk egy gyengébb eredménnyel?

Bár rengeteg féle utángyártott festékkazetta létezik piacon, és még ennél is több az ígéret, hogy hány oldalt lehet ezekkel nyomtatni, mégis a tapasztalatok azt mutatják, hogy nyomtatási mennyiségben nem tudják tartani a tempót a gyári testvéreikkel. Jellemzően rövidebb élettartamúak és kevesebbet lehet velük nyomtatni. Tisztelet a kevés kivételnek!

Ezzel egyébként nincs is gond, mivel anyagilag még akkor is sokkal jobban járunk egy utángyártott vagy újratöltött festékkazettával, ha azzal csak fele annyi oldalt tudunk kinyomtatni, mint egy gyárival.

Van viszont egy olyan jellemző probléma velük, amit mindenképpen érdemes megemlíteni. Ez azoknak lesz érdekes, akik színesen is szoktak nyomtatni, ugyanis a tapasztalatok alapján az utángyártott festékkazetták 90%-a színhibásan nyomtat. Ez a hibajelenség egyébként sok esetben nem is éri el a vállalkozások ingerküszöbét, mert számukra nincs jelentősége két-három színárnyalatnak.

színek

Sokszor azonban a színhibák rendkívül kellemetlen pillanatokat okozhatnak. Gondoljon csak bele annak a cégnek a helyzetébe (megtörtént eset), akik egy helyi önkormányzati választási összejövetelre több ezer olyan szórólapot nyomtattak, amin gyakorlatilag az ellenzéki párt színei jelentek meg a színhibák miatt. Nézze csak meg a fenti képen, milyen kevés kell ahhoz, hogy a narancssárgából pirosas árnyalat legyen, vagy épp fordítva...

Rengeteg szituációban nagyon nem mindegy, hogy az adott nyomtatási terméken egy bizonyos szín helyett egy egészen más árnyalat jelenik meg. Biztos, hogy az Ön vállalkozásának is van logója például, aminek elkészítéséért fizetett, és nem örülne, ha a nyomtatványokon ez valami egészen más árnyalatban jelenne meg, hiszen ez az egyik dolog, amivel azonosítják cégét. És akkor csak egyetlen pici porszemről beszéltünk a gépezetben, de mind tudjuk sok esetben mekkora jelentősége van egy-egy színnek, színárnyalatbeli különbségnek!

Sok bosszúságot, időkidobást, kényelmetlenséget spórolhat meg magának, ha legalább ilyen esetekben eredeti festékkazettákkal dolgozik!

Persze, ha csak fekete-fehérben nyomtat, akkor mindez nem érinti Önt.

Fénymásológép bérlése - Monor, pest megye

Mindenesetre mi kizárólag eredeti gyári festéket helyezünk készülékeinkbe, így ha tőlünk bérel fénymásolót, akkor egészen biztos lehet benne, hogy színesben mindig tökéletes minőségben tud majd nyomtatni.

 

Tovább a részletekhez