Tényleg olcsóbb a fénymásoló bérlés?

Valószínűleg ez a legelső kérdés, ami Önnek is azonnal eszébe jut, ha fénymásoló bérlésről esik szó. Vajon mitől lenne olcsóbb, ha minden hónapban fizetni kell egy fix bérleti díjat a fénymásoló használatáért? A legtöbb vállalkozás itt le is zárja a tovább gondolkodást, hiszen úgy vannak vele, hogy inkább vásárolnak egy 50-70 ezer forintos multifunkciós készüléket bármelyik hipermarketben, és néhány hónap alatt máris megtérül a fénymásoló bérleti díja.

Fénymásolók és fénymásológépek bérlése - Pest megye, Monor: Másolóváros.hu

Ennek a felszínes gondolkodásnak jellemzően 10-ből 8 cég áldozatul esik, hiszen azt gondolják, ha megvesznek valamit akciós áron, akkor azzal letudtak minden problémát. Széles mosollyal nyugtázzák, hogy világbajnok áron hozzájutottak egy vadiúj fénymásolóhoz, amibe csak papírt és festéket kell rakni, és ami a reményeik szerint sosem fog elromlani. Vagy ha el is romlik, akkor talán még a garanciális időszakban...

 

Szerencsére vannak még olyan cégek...

akik ennél alaposabban utánajárnak a témának, és nem éri őket olyan kellemetlen meglepetés, mint amikor kiderül, hogy a szuperjó áron vásárolt multifunkciós készülékkel igazából 10-12 Ft-ba vagy még annál is többe kerül egyetlen oldal kinyomtatása vagy fénymásolása - szemben egy profi (bérelt) fénymásoló 3 Ft alatti árához képest.

Így minél többet nyomtatnak a megvásárolt készülékeikkel, annál gyorsabban égetik el a vásárláson megspórolt pénzüket, és annál hamarabb érik el azt a pontot, amikor totális ráfizetéssé válik a projekt.

Pedig minden olyan jól indult! Jóhiszeműen besétáltak a legközelebbi elektronikai szaküzletbe, kiválasztottak egy viszonylag márkás, ám mégis olcsónak számító készüléket (70-80 ezer Ft körül), esetleg még az eladó véleményét is kikérték, aki készségesen segített is a döntésben.

De mi az, amit valószínűleg nem mondott el? Például azt, hogy egy ilyen géppel 10-12 forintba fog kerülni egyetlen fekete-fehér oldal kinyomtatása, miközben 2,5 Ft-ért is lehetne nyomtatni. Onnantól, hogy valaki elkezd használni egy ilyen készüléket, rájön majd, hogy bár a vételáron spórolt, a fenntartáson kicsit sem! Lassabban dolgozik, nehezebb kezelni és rettentő drága bele a festék.

fénymásoló-bérlés-pest-megye-monor-12-2-8

Sajnos nagyon sok cég csupán a beszerzési árig lát el, és nem gondolnak bele abba, hogy vajon mekkora összeget fog felemészteni a fénymásolójuk fenntartása. Olyan alapvető kérdések felett siklanak el ilyenkor, mint például hogy mennyibe fog kerülni a festékkazetták cseréje, és egyáltalán hány oldalt lehet nyomtatni velük? Milyen gyakran kell majd zsebbe nyúlni a cseréjük miatt? Mit csinál majd akkor, ha véletlenül elromlik a készülék, és hetekig tart a fénymásoló javítása a bolti szervizben? Mivel fog akkor nyomtatni és fénymásolni?

Akik ezt még a vásárlás előtt alaposan átgondolják, még dönthetnek úgy, hogy inkább a minimum 200 ezres árkategóriában keresgélnek, és olyan készüléket vesznek, ami valóban alacsony (3 Ft/lap alatti) nyomtatási költséggel dolgozik, és akár 5-10-szeres lapbeolvasási sebességre is képes a nyögvenyelős működésű társaihoz képest - éves szinten ezzel komplett munkanapokat megspórolva a cégnek.

De akár drágább fénymásolót vásárol, akár olcsóbbat, a tapasztalatok azt mutatják, hogy a meghibásodást igazából egyikkel sem tudja elkerülni.

Ha rendszeresen használja a készülékét, előbb-utóbb valamelyik alkatrész be fogja mondani az unalmast. Ez rendkívül kellemetlenül érintheti Önt mind anyagilag, mind a kieső munkaidőben.

Gondoljon csak bele a következő szituációba: megpályáz egy új munkát, és tudja, hogy az Ön cége a nagy esélyes. Minden jól megy, már csak be kellene nyújtani a papírokat, és egy héten belül lehet is aláírni a szerződést. Oldalakat kell fénymásolni, vagy éppen szkennelni, nyomtatni, és akkor bumm, valami tönkremegy a másológépben.

MÁSOLÓVÁROS.HU - Fénymásológépek bérlése és üzemeltetése

Mit csinál egy ilyen helyzetben? Első körben jön a pánik, hogy most vajon kit kell felhívni? Mennyibe fog kerülni a javítás? Mi van, ha nem is lehet megjavítani a fénymásolót, mert olyan alkatrész ment tönkre, aminek a cseréje felér egy új készülék vásárlásával? Ezt aztán hogy fogja besuvasztani a költségvetésbe?

Természetesen nem törvényszerű, hogy mindig a legrosszabb következik be, de sajnos egy meghibásodásnál nem feltétlenül sikerül azonnal szervizest találni, és van, amikor emiatt napokig nem tudja használni a fénymásolóját. És ilyenkor bármennyire is örül a szervizes kolléga megérkezésének, rettentő kellemetlen érzés tud lenni, amikor kiderül, hogy nem a legolcsóbb alkatrészt kell kicserélni a fénymásolóban.

 

Szóval ha fénymásolót vásárol, mindig legyen tisztában azzal, hogy Önt nem csak a beszerzési ár fogja terhelni.

Hogyha nem kellő körültekintéssel jár el a vásárlásnál, akkor sajnos viselnie kell az extrém magas nyomtatási költségeket, amik rövid idő alatt a legdrágább fénymásolóvá varázsolják még a legolcsóbb készülékeket is. Az ezen felül jelentkező javítási költségek pedig szintén Önt fogják terhelni.

Ahogy házon belül szoktuk mondani:

NEM A VÉTELÁR SZÁMÍT, HANEM A FENNTARTÁSI KÖLTSÉG!

Fénymásolór bérlés, üzemeltetés, karbantartás - Budapesten és Pest megyében: Másolóváros.hu

 

Ezzel szemben a fénymásoló bérlésnél...

...Önnek nem kell foglalkoznia egyetlen ilyen problémával sem! Induló beruházási költség nélkül használhat egy olyan több százezer forintos csúcskategóriás fénymásolót, ami garantáltan a legjobb nyomtatási költségekkel dolgozik, és ami kifejezetten az Ön cégének nyomtatási/fénymásolási/szkennelési feladataihoz illeszkedik. Biztos lehet benne, hogy ezek a készülékek villámgyorsan elvégeznek minden műveletet, és egy percet sem fognak elrabolni a munkatársai értékes idejéből. Egy bérelt fénymásolóval a váratlan kiadásoknak is örökre búcsút inthet, hiszen a bérleti díj tartalmaz minden felmerülő szerviz- és javítási költséget is.

Ha tőlünk bérel fénymásolót, akkor innentől kezdve mi állunk minden javítást, sőt! Ha véglegesen tönkrement a szerkezet, akkor INGYEN, igen jól látja, INGYEN kicseréljük az egész gépet. Azért ez kicsit megnyugtató, igaz? Bármilyen meghibásodás esetén néhány órán belül plusz költségek nélkül megjavítjuk a készülékét (szükség esetén cserekészüléket is biztosítunk), és még festékkazetta beszerzéssel sem kell foglalkoznia, hiszen ez is benne van árban. Vagyis teljesen be van biztosítva minden, nem történhet baj. Természetesen mind az alkatrészeket, mind a kifogyott festékkazettákat eredeti tartozékokkal cseréljük, melyek messze jobb hatásfokkal képesek működni, mint utángyártott testvéreik.

 

Mit is tartalmaz pontosan a fénymásoló bérleti díja?

Egy korszerű, gazdaságos, multifunkciós fénymásoló kihelyezését az irodájába,

 a fénymásoláshoz és nyomtatáshoz szükséges festékkazetták folyamatos pótlását (Önnek erre nem kell külön költenie),

minden felmerülő szerviz és javítási költséget,

 igény esetén ingyenes cseregépet,

eredeti festékkazettákat és tartozékokat,

megnyugvást, hogy fénymásolója miatt nem érheti Önt meglepetés!

 

És mindezt már havi 8.800 Ft+Áfa bérleti díjtól élvezheti...

...ráadásul most még a papírköltséggel sem kell foglalkoznia, hiszen fénymásolóink mellé típustól függően 2500 vagy 5000 db A4-es lapot ajándékba adunk Önnek.

A bérleti díjat pedig vállalkozása teljes egészében elszámolhatja költségként.

Fénymásológép bérlése már 8.200 Ft+Áfa bérleti díjtól: Másolóváros.hu

 

Ajánlatot kérek!

 

A megtakarításon kívül milyen egyéb pozitívumokra számíthat még?

A kihelyezett fénymásolóink folyamatos összeköttetésben állnak a központunkkal, így pontosan látjuk például, hogy mennyi festék van a gépeinkben, és mikor kell Önhöz vinnünk a csere festékkazettát. Bármi is történik a készülékeinkkel, a szervizünk távolról is be tudja olvasni az adatokat anélkül, hogy Önnek, vagy munkatársának babrálnia kellene vele.

Fénymásolóink wifi-n keresztül bármilyen eszközzel (PC, laptop, táblagép, okostelefon, stb.) összehangolhatók. Mit jelent ez Önnek? Azt, hogy kábelek és egyéb összeköttetés nélkül nyomtathat az irodájában, illetve a beszkennelt dokumentumait másodperceken belül elküldheti számítógépére, telefonjára, táblagépére, vagy bármilyen egyéb eszközére.

Készülékeink minden kényelmi extrával rendelkeznek, és képesek rá, hogy villámgyorsan maguk szedjék be a papírlapokat, nem kell egyesével berakosgatni őket, mint például az olcsó készülékekbe. Ezzel annyi munkaidőt spórolhat cégének, ami éves szinten hetekben mérhető. Ha szeretné, akkor jogosultságokat és nyomtatási limitet is beállíthat a készülékeken. Ezzel könnyedén megelőzheti, hogy illetéktelen személyek férjenek a nyomtatóhoz, illetve a "fusi" nyomtatásoknak is gátat szabhat.

Bérleljen fénymásolót gépet vásárlás helyett

 

Bérlés vagy vásárlás - Ön melyiket választaná inkább?

Bérlés

 Csúcskategóriás készülék beruházási költség nélkül

Villámgyors és egyszerű kezelés

3 Ft alatti nyomtatási költség

Nincs szerviz és javítási költség

Gyors és ingyenes szervizszolgálat

Igény esetén ingyenes cseregép

Mi figyeljük és visszük a festékkazettákat

Több nyomtatás eredeti festékkazettákkal

Nincs váratlan kiadás, a bérleti díj mindent tartalmaz

A bérlést választanám

Vásárlás

 Alsó kategóriás fénymásoló magas bekerülési értéken

Általában nehézkes, nyögvenyelős kezelés

Akár 10-12 Ft-os nyomtatási költség

Magas szerviz és javítási költségek

Szerelő akkor jön, ha ráér, és Önnek kell fizetnie.

Nincs azonnali cseregép

Festék beszerzés és csere az Ön feladata

Kevesebb nyomtatás, ha utángyártott tartozékokat használ

Minden felmerülő probléma és költség Önt terheli

A vásárlást választanám